محمد عبد الفتاحHR & ADMINISTRATIVE AFFAIRS CONSULTANT
قانون العمل · المرأة والطفل

السن القانوني الأدنى لتشغيل الأطفال؟

يُحظر تشغيل الأطفال قبل 15 سنة، ويجوز تدريبهم من سن 14 سنة بما لا يعوقهم عن مواصلة التعليم.

وصاحب العمل اللي بيدرّب طفل أقل من 15 سنة ملزم يديله بطاقة تثبت إنه بيتدرب عنده، عليها صورته، ومعتمدة ومختومة من الجهة الإدارية المختصة.

📖 المادة 62 — قانون العمل رقم 14 لسنة 2025

إجابة استرشادية مبنية على نص القانون، ومش استشارة قانونية رسمية. لحالتك بالتفصيل احجز استشارة.

أسئلة قريبة