محمد عبد الفتاحHR & ADMINISTRATIVE AFFAIRS CONSULTANT
التأمينات الاجتماعية · الوفاة والمستحقون

إمتى يُقطع معاش المستحق؟

من أول الشهر التالي لأي من:

• وفاة المستحق.

• زواج الأرملة أو الأرمل أو البنت أو الأخت.

• بلوغ الابن أو الأخ 21 سنة، إلا: العاجز عن الكسب لحد زوال العجز، والطالب لحد ما يشتغل أو يكمل 26 (ويكمل السنة الدراسية)، والخريج لحد ما يشتغل أو يكمل 26 (مؤهل عالي) أو 24 (مؤهل أقل).

• توافر شروط معاش آخر (مع قواعد الجمع).

وعند القطع لزواج البنت أو الأخت، أو قطع معاش الابن أو الأخ لغير الوفاة، تُصرف منحة تساوي معاش سنة، بحد أدنى 500 جنيه ولمرة واحدة.

📖 المادة 105 — قانون التأمينات الاجتماعية والمعاشات رقم 148 لسنة 2019

إجابة استرشادية مبنية على نص القانون، ومش استشارة قانونية رسمية. لحالتك بالتفصيل احجز استشارة.

أسئلة قريبة